Donationer

I forbindelse med MusikRampens generalforsamling, der afholdes hvert år i februar/marts uddeles sædvanligvis et antal donationer på til personer, grupper eller foreninger som f.eks. tilskud til afholdelse af arrangementer, tilskud til udstyr, produktion og indspilning af ny musik mm. Det skal som udgangspunkt have noget med musik i lokalområdet at gøre ! Ansøgning vedr. donation kan sendes til michael@musikrampen.dk inden udgangen af uge 2 i et kalenderår.

Se herunder hvem, der har modtaget donationer de foregående år:


Donationer 2022

Donationer2022

Da Musikrampen holdt generalforsamling fredag 25. februar blev en række lokale musikere også begavet med støtte, så de får mulighed for at arbejde videre med musik. Der blev uddelt næsten 70.000 kroner til lokale initiativer, og samtidig var der også et beløb til to lokale bands, som bliver hyret til en koncert på Rampelys, hvor publikum får mulighed for at overvære koncerten for et symbolsk beløb. De otte lokale initiativer blev alle støtte med 8.571 kroner.

- Vi er en forening, der er sat i verden for at skabe musikalske oplevelser i Silkeborg via en lang række koncerter, som afholdes på både Rampelys, i Kedelhuset, Jysk Musikteater og Mariehøj Kirke. Hvis vi er så heldige, at vi får et overskud, så skal pengene gives til det lokale musikliv, siger formanden for Musikrampen, Michael Jensen.

Det var en meget blandet del af musiklivet, der fik støtte. Lige fra dødsmetal til korsang:

 • Dødsmetal står Anton »Hajn« Bregendorf fra Silkeborg for. Musikmagasinet Gaffa har det 15-årige talent på sin liste over 10 danske musiknavne, som bliver spået en gylden fremtid i 2022.
 • Korsagen står Cora Rytmica for. De fik et tilskud til indkøb af blandt andet instrumenter.
 • Simon Nordmark har igennem flere år været en stor del af musiklivet i Silkeborg via bandet Northfield, som er på vej med ny musik. I den forbindelse skal der filmens en video i Silkeborg.
 • Dead Hands er til gengæld et nyt navn på den lokale scene. De skal bruge pengene til at indspille sange i studiet.
 • I Gjern bor ægteparret Isse og Gabriel Jacobsen. Isse har i gennem flere år udgivet musik og optrådt med egne sange, mens Gabriel efter han er flyttet til Gjern sammen med Isse nu forsøger sig med egne sange, efter han i en årrække har rejst rundt med en række store danske bands, og har haft styr på den tekniske del af musikken. 
 • Der var også penge til lokale initiativer. I Linå arbejdes der på muligheden for selv at arrangere koncerter, og i Lemming vil man via Værkeriet skabe et øvelokale, hvor det er muligt at øve med vennerne og danne nye relationer.
 • Udover de direkte donationer var der også afsat et beløb til to af de etablerede bands i Silkeborg. Pengene går til en koncert med Witters Syndrom og Udengrund i efteråret på Rampelys. Her vil de begge præsentere ny musik. Pengene er hyren for koncerten og det vil således kun komme til at koste 10 kroner at komme til koncerten. Musikrampen kan nemlig sidst på året fejre 10 års jubilæum, og det markeres med dette samt en række andre initiativer det kommende år.

Billedtekst:
Forreste række fra venstre: Kaj Back og Mette Klauber fra Linå Forsamlingshus, Jacob Kehlet Pallesen (Dead Hands), Simon Bak (Dead Hands og Udengrund), Chrisstine Mogensen og Stinne Busted (Cora Rytmica), Anton Bregendorf (Hajd), Troels Witter og Simon Nordmark. Bagerste række: Isse Sandorf Uth Jacobsen, Christoffer Olsen og Sofie Rasmussen (Værkeriet, Lemming), Dion Schreimer og Louis Sørensen (Dead Hands). Gabriel Jacobsen havde ikke mulighed for at være tilstede

Foto: Suan Kipp/Musikrampen


Oktober 2021 uddeles flg. donationer til Rampelys:

 • Tilskud til el piano -> kr. 30.000,-
 • Renovering af køkken i bandrum -> kr. 50.000,-

Februar 2020 uddeles flg. donationer: 

Nedenstående ansøgninger blev valgt ud af i alt 11 ansøgninger – ud fra kriteriet om at støtte almennyttige formål i lokalområdet. De modtog hver kr. 5.000,-.

 • Anton (13 år) Bregendorf vedr. ”En ung musikalsk ildsjæl”
 • Silkeborg Folk Club vedr. Folk Fest 2020
 • Sofie Liv vedr. indspilning og mixning af musikudgivelse
 • Rambla Get Down 2020 v. Sofie Madsen og Oscar O’Shea
 • Opstart af øvefællesskab på Skolegade v. Jacob Kehlet Pallesen

Der udover uddeltes tilskud til :

 • En scenerampe til Kedelhuset (kr. 9.000,-) v. Johannes Konstantin
 • Bindslevs Palads vedr. afvikling 4 koncerter (4 x kr. 5.000,-) v. Anders Fisker og Rasmus Sitarz

Til stede var:

2020 anton 2020 Rambla 2020 bindslevs palads 2020 scenerampe 2020 Øvelokale
Anton Bregendorf Rambla Get Down 2020 v. Sofie Madsen og Oscar O’Shea Øvefællesskab på Skolegade v. Jacob Kehlet Pallesen Scenerampe til Kedelhuset v. Johannes Konstantin Bindslevs Palads v. Anders Fisker og Rasmus Sitarz


Dec. 2019:

MusikRampen bidrager med kr. 200.000 til elevatorprojekt på Rampelys

Foreningen Rampelys, der driver spillestedet for rytmisk musik på Bindslevs Plads i Silkeborg, har for nylig fået forlænget sin aftale med Silkeborg Kommune om lejemålet af lokalerne med 10 år - altså til 31. januar 2030. Det betyder, at foreningen nu kan sætte gang i nogle langsigtede planer for Kulturhuset Rampelys - og herunder hører etablering af en elevator og indretning af tidssvarende toiletforhold.

Silkeborg Byråd har i dec. 2019 bevilget 1,2 millioner kroner, der skal bruges på at etablere elevator, der går op i 2. sals højde. Constructa har udarbejdet arkitekttegninger, der viser placeringen i ejendommens baggård umiddelbart inden indgangen til bagtrappen. Der er tidligere indhentet byggetilladelse hos Silkeborg Kommune på et lignende skitseforslag.

Det foreløbige budget, som arkitekten udarbejdede, viser udgifter på omkring 2 millioner kroner inklusiv moms for hele projektet inklusive renovering og ombygning af toiletter.

Elevator-projektet er budgetteret til at koste samlet 2,4 millioner kroner. Så den ene halvdel af pengene skal Rampelys selv skaffe. Musikforeningen Musikrampen har allerede givet 200.000 kroner i støtte til projektet. Rampelys har selv kr. 75.000 (dog øremærket til udforudsete udgifter - og derudover er der indgået en aftale med en fundraiser, der skal i gang med at skaffe den sidste del.

Rampelys

 


Februar 2019 uddeltes fire donationer

 • Musikforeningen Muffis -> tilskud til ROCK THE REGION 2019 (kr. 5.000)
 • Upcome -> tilskud til koncert med Ea Kaya og Artifact collective (kr. 5.000)
 • Mariehøj Kirke -> tilskud til børnekordage i Tivoli (kr. 5.000)
 • Børnekor fra Uummannaq, Grønland -> tilskud til koncerter (kr. 5.000)
2019 upcome 2019 kirke 2019 Uummannaq
Minika Bjørg og Johanne Christensen fra upcome Jacob Nielsen fra Mariehøj Kirke (tv) Robert Thompson repræsenterer Børnekor fra Uummannaq

Dec. 2018:

MusikRampen har betalt for nye stole og borde til Rampelys

De gamle borde og stole er væk og erstattet af helt nye. Det er ingen hemmelighed, at det har været tungt for de frivillige at flytte rundt på borde og stole. Derfor har det været et kæmpearbejde for eksempel at arrangere stående koncerter på Rampelys.

Men nu bliver arbejdet meget nemmere og Rampelys får et noget lysere udtryk. Det er MusikRampen som har betalt for udskiftningen via et stort tilskud til selve Rampelys, som står for at drive spillestedet. Det har kunnet lade sig gøre, fordi mange har været flittige til at støtte op om livemusik i Silkeborg. Publikum ved at købe billet til koncerterne og virksomhederne ved at støtte os med sponsorkroner.


Musikforeningen Muffis  -> tilskud til ROCK THE REGION (kr. 10.000)

 • Sara Flindt -> tilskud til indspilning af nyt materiale (kr. 10.000)
 • Mariehøj Kirke -> tilskud til EVERSONG 2018 (kr. 10.000)
 • Anders Fisker og Tobias Tretow-Fish -> tilskud til udgivelse af LP med Hattemagerne (kr. 10.000)
 • Foreningen Rampelys -> tilskud til højtalere (kr. 10.000) 
pris2018 1 pris2018 1 pris2018 1
Henrik Kristensen fra Muffis (tv) Tobias Tretow-Fish (tv) Niels R. Rasmussen fra Rampelys (tv)

Februar 2017 uddeles to donationer:

Kr. 7.500 til Muffis (ikke nogen repræsentant mødt frem)
Kr. 7.500 til Mariehøj Kirke v. organist Kim Jepsen


Marts 2016 uddeles 3 donationer:

Kr. 5.000 til Handy Jazz
Kr. 5.000 til Muffis til afvikling af “SHOW-OF”
Kr. 10.000 til “Noget Bedre”til afvikling af “Festivallen Noget Bedre” 


Januar 2015 uddeles to donationer:

Mariehoj kirke Noget bedre
Mariehøj Kirke, som vi har haft et glimrende samarbejde med i forbindelse med flere koncerter, modtog 5000 kroner til et Carl Nielsen-projekt i efteråret. På generalforsamlingen var det organist Kim Jepsen, der sagde tak for pengene. Her ses han sammen med MusikRampens formand, Michael Jensen (th). Festivalen ”Noget bedre” modtog 10.000 kroner til årets festival, som finder sted i Indelukket i slutningen af juli. Festivalen, som det er gratis at besøge, giver blandt andet en masse nye navne chancen for at komme ud til et større publikum. Manden bag festivalen, Christian Nørgaard, var mødt frem og lovede at årets festival bliver "noget bedre". Her ses han sammen med MusikRampens formand, Michael Jensen (th).